Velikonoční kapr v kopřivách

14 velikonocni kapr v koprivach

Suroviny

Suroviny:
600 g filetů z čerstvého kapra, 50 g sádla, 30 g másla, hrst
spařených mladých kopřiv, svazek zelených bylinek, sůl, česnek, drcený kmín,
hladká mouka na obalení kapra, 4 vejce, 100 ml sladké smetany

Na 4 porce: příprava 40 minut

Postup přípravy

Porce kapra osolte, potřete lehce prolisovaným česnekem a
okořeňte drceným kmínem. Potom je obalte v hladké mouce a zprudka je opečte na
rozpáleném sádle z obou stran. Pak opečeného kapra zalijte rozšlehanými vejci
se smetanou, solí a posekanými kopřivami a zelenými bylinkami (petrželová a
cibulová nať, libeček). Velmi zvolna vše dopékejte pod poklicí na pánvi nebo v
mírné troubě (110 °C – 10 minut) až vejce ztuží a kapr se dopeče. Do vaječné
zálivky můžete přidat nastrouhaný sýr, trochu strouhanky, kysanou smetanu a
podobně.
Podávejte s bramborami nebo rozpečeným pečivem.

Aktuální letáky

Akční nabídka

25.06 – 01.07.2025

Kvalitní potravin z našeho regionu

25.06 – 01.07.2025

Pro děti i zdraví

25.06 – 22.07.2025

Akční nabídka

18.06 – 24.06.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

18.06 – 24.06.2025

COOP naše super ceny

18.06 – 01.07.2025

Pro děti i zdraví

28.05 – 24.06.2025

Zavařování

14.05 – 31.08.2025