Vločkové sušenky s ovocem

10 vlockove susenky s ovocem

Suroviny

Postup přípravy

Suroviny:
180 g ovesných vloček, 180 g vlašských ořechů, 4 vejce, 120
g třtinového cukru, 100 g sušeného či kandovaného ovoce, půl lžičky perníkového
koření, špetka soli
 
Na dva běžné plechy: příprava 45 minut
 
Ovesné vločky nejprve na sucho v pánvi lehce opražte, aby
získaly příjemnou vůni. Poté je trochu posekejte v mixéru. Přidejte k nim
pokrájené ovoce, strouhané ořechy, trochu perníkového koření a špetku soli. Vše
promíchejte.

Z bílků a trochu soli ušlehejte pevný sníh, do kterého
postupně po lžících zapracujte cukr. Když je ve sněhu všechen, vložte mísu do vodní lázně a zvolna zahřívejte, aby se cukr rozpustil a hmota zpevnila. Následně směs vyjměte z lázně a postupně do ní
zamíchejte žloutky a zbylé předem smíchané suroviny.

Z hmoty tvořte stejnoměrné hromádky, vkládejte je na pečicí
papír, roztlačte je do tvaru sušenek a pečte nízkou teplotou 140 °C asi 25–30
minut.

Aktuální letáky

Akční nabídka

24.07 – 30.07.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

24.07 – 30.07.2024

Letní osvěžení

17.07 – 30.07.2024

COOP super cena

17.07 – 30.07.2024

Pro děti i zdraví

10.07 – 13.08.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024