Vodňanská kachna

3vodnanska kachna

Suroviny

Suroviny:

celá kachna, 600 g kysaného zelí, 120 g cibule, kmín, sůl

Pro 4 osoby: příprava 120 minut

Postup přípravy

 

Hlavní rozdíl oproti běžné úpravě kachny spočívá v tom, že se osolená a okmínovaná kachna peče naplněná překrájeným kysaným zelím pěkně pozvolna při teplotě do 140 °C cca 2 hodiny. Nakonec se dopéká při 180 °C do náležitého vypečení a křupavosti kůže. Na vypečeném tuku slitém z pekáče osmažte jemně nakrájenou cibuli. Výpek z pekáče vypečte na tuk do hnědočervena a nakonec odvařte s trochou vody. Šťávu přelévejte přes zelí a porce kachny.

Aktuální letáky

COOP TIP TUTY menu

03.12 – 16.12.2025

Akční nabídka

03.12 – 09.12.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

03.12 – 09.12.2025

COOP naše super ceny

03.12 – 16.12.2025

COOP TIP extra

26.11 – 09.12.2025

Akční nabídka

26.11 – 02.12.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

26.11 – 02.12.2025

Vánoční speciál

19.11 – 31.12.2025

COOP naše super ceny

19.11 – 02.12.2025

Jak krteček k Vánocům přišel

05.11 – 31.12.2025