Vodňanská kachna

3vodnanska kachna

Suroviny

Suroviny:

celá kachna, 600 g kysaného zelí, 120 g cibule, kmín, sůl

Pro 4 osoby: příprava 120 minut

Postup přípravy

 

Hlavní rozdíl oproti běžné úpravě kachny spočívá v tom, že se osolená a okmínovaná kachna peče naplněná překrájeným kysaným zelím pěkně pozvolna při teplotě do 140 °C cca 2 hodiny. Nakonec se dopéká při 180 °C do náležitého vypečení a křupavosti kůže. Na vypečeném tuku slitém z pekáče osmažte jemně nakrájenou cibuli. Výpek z pekáče vypečte na tuk do hnědočervena a nakonec odvařte s trochou vody. Šťávu přelévejte přes zelí a porce kachny.

Aktuální letáky

Akční nabídka

27.09 – 03.10.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

27.09 – 03.10.2023

Den zvířat

01.10 – 04.10.2023

COOP super cena

27.09 – 10.10.2023

Pro děti i zdraví

13.09 – 17.10.2023

Akční nabídka

23.08 – 29.08.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.08 – 29.08.2023

Doma

23.08 – 29.08.2023

Pro děti i zdraví

16.08 – 12.09.2023

COOP super cena

16.08 – 29.08.2023

Zavařování

17.05 – 31.08.2023