Vodňanská kachna

3vodnanska kachna

Suroviny

Suroviny:

celá kachna, 600 g kysaného zelí, 120 g cibule, kmín, sůl

Pro 4 osoby: příprava 120 minut

Postup přípravy

 

Hlavní rozdíl oproti běžné úpravě kachny spočívá v tom, že se osolená a okmínovaná kachna peče naplněná překrájeným kysaným zelím pěkně pozvolna při teplotě do 140 °C cca 2 hodiny. Nakonec se dopéká při 180 °C do náležitého vypečení a křupavosti kůže. Na vypečeném tuku slitém z pekáče osmažte jemně nakrájenou cibuli. Výpek z pekáče vypečte na tuk do hnědočervena a nakonec odvařte s trochou vody. Šťávu přelévejte přes zelí a porce kachny.

Aktuální letáky

Akční nabídka

24.07 – 30.07.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

24.07 – 30.07.2024

Letní osvěžení

17.07 – 30.07.2024

COOP super cena

17.07 – 30.07.2024

Pro děti i zdraví

10.07 – 13.08.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024