Zabijačkový guláš

zabijackovy gulas

Suroviny

Suroviny:

300 g vepřové plece, 250 g jazyku, 250 g srdce, 150 g sleziny, 160 g cibule, 50 g česneku, 60 g vepřového sádla, sůl, majoránka, kmín, pepř černý celý, bobkový list, 80 g chlebové strouhanky

Pro 4 osoby: příprava 120 minut

 

Postup přípravy

Tento pokrm je snadno a rychle připravený ze zabijačkového ovaru a často se zahušťuje syrovým mozečkem nebo zabijačkovou žemlí.

Maso a vnitřnosti nakrájejte na menší kusy a vložte je do osolené vody a vařte spolu s celým pepřem a bobkovým listem téměř doměkka. Vařené maso, srdce, slezinu a oloupaný jazyk nakrájejte na menší kousky.

Na sádle restujte cibulku nakrájenou na stejnoměrné kousky. Když se začne barvit dozlatova,přidejte kmín a polovinu česneku nakrájeného na plátky. Vše zpěňte, vložte nakrájené maso a vnitřnosti a zalijte vývarem. Krátce poduste a zasypejte chlebovou strouhankou.Na závěr přidejte ještě syrový prolisovaný česnek, mletý pepř a majoránku.

Aktuální letáky

Akční nabídka

14.05 – 20.05.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

14.05 – 20.05.2025

Zavařování

14.05 – 31.08.2025

Akční nabídka

07.05 – 13.05.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

07.05 – 13.05.2025

COOP – naše super ceny

07.05 – 20.05.2025

Pro děti i zdraví

30.04 – 27.05.2025

Zahrada

12.02 – 27.05.2025