Zeleninový salát a steak z lososa
Suroviny
600 g filetu z lososa
150 g rajčat
150 g okurky
150 g různobarevných paprik
150 g směsi salátů
1 PL medu
2 PL olivového oleje
2 PL vinného octa
1 PL dijonské hořčice
sůl
pepř
Postup přípravy
Zeleninu nakrájíme a dáme do misky společně se směsí salátů.
V menší misce vymícháme z medu, octa, lžíce olivového oleje, hořčice, soli a pepře zálivku a tu dáme do salátu.
Filet z lososa rozdělíme na 4 kusy, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem.
Filety dáme na rozpálenou pánev kůží napřed a 10 vteřin přidržíme, aby se nám nekroutily.
Grilujeme z obou stran 80 sekund a pak zatáhneme i z boků.
Lososa necháme dotáhnout v troubě předehřáté na 100 °C asi 8 minut.
Na talíři můžeme steak potřít stejnou zálivkou, kterou jsme použili do salátu.