Jehněčí na bylinkách

Pro 4 osoby: příprava 30 minut  

Suroviny: 
600 g jehněčí kýty, hladká mouka na obalení, 50 ml oleje, sůl Na bylinkové máslo: 100 g másla, 20 g česneku, svazek bylinek, sůl  

Postup: 
Mladé jehněčí maso je po celém světě vnímáno jako delikatesa. Zvláště pak patří do palety pokrmů připravovaných o Velikonocích. 
Bylinky (petrželová nať, pažitka, rozmarýn, tymián, libeček) drobně nasekejte. Jednu třetinu másla rozpusťte v rendlíku. Nechte v něm zapěnit prolisovaný česnek, následně bylinky a vzápětí vše stáhněte z tepla. Tuto směs trochu osolte a po zchladnutí ji vmíchejte do zbylého másla. Vše nechte ztuhnout v ledničce. 
Před pečením masa si předehřejte troubu na 120 °C. Plátky z jehněčí kýty osolte, případně nařízněte postranní blány, aby se při pečení maso nekroutilo. Potom řízky obalte v hladké mouce a pečte je zprudka na oleji z obou stran. Opečení je třeba provést velmi intenzívně, aby z masa nevytékala šťáva. Potom odložte plátky masa na plech s pečicím papírem a vložte do trouby na 15–20 minut, aby se pozvolna dopekly. 
Při podávání doplňte maso plátky bylinkového másla, případně ho lehce pomelte chilli papričkou. V Itálii připravují k jarnímu jehněčímu brambory mačkané s bylinkami, pórkem a mladými špenátovými lístky.