Řecký rajčatový salát

Na 600 g salátu: příprava 25 minut 

Suroviny: 
400 g zralých rajčat, 100 g majonézy, 3 nebo 4 vejce, cibulová nať, lžíce rajčatového protlaku, sůl, pepř, vinný ocet 

Postup: 
Je velká škoda, že se v naší kuchyni připravuje zpravidla jen sladkokyselý rajčatový salát s cibulí. Přitom stačí utopit rajčata v dobře ochucené majonéze a přidat vařená vejce...  
Vejce dejte vařit do studené vody. Když se začnou vařit, počítejte asi osm minut. Pak je vychlaďte ve studené vodě a oloupejte. Do majonézy zamíchejte rajčatový protlak, čerstvě pomletý pepř, nasekanou cibulovou nať a trochu vinného octa. Někdo nastrouhá žloutky z vařených vajec do majonézy a do samotného salátu pak poseká jen bílky. Jiný nakrájí měsíčky z vajec na talíř spolu s rajčaty a vše přelije ochucenou majonézou. Jak libo. Tento skvělý letní salát můžete doplnit i jinou zeleninou, tuňákem i kostičkami sýru feta.