Rolovaný králičí hřbet

Pro 4 osoby: příprava 90 minut 

Suroviny: 
900 g králičího hřbetu, 100 g slaniny nebo šunky, sůl, pepř, svazek bylinek, 30 g česneku, 100 g cibule, 40 ml oleje, 50 g másla  

Postup:
Jemné králičí maso je velmi oblíbené zvláště ve Španělsku. Upravuje se na nejrůznější způsoby a velmi elegantní je roláda, podávaná jak teplá, tak i studená. 
Králičí hřbet šetrně vykostěte. Kosti dejte zvolna vařit do osolené vody. Čisté maso rozřízněte do plátu, osolte, opepřete a potřete prolisovaným nebo třeným česnekem. Pak vše posypejte směsí nasekaných bylinek. V nich by neměla chybět šalvěj, petrželová nať a rozmarýn, případně i bazalka, libeček a další. Nakonec poklaďte plát slaninou a pečlivě ho srolujte. Váleček pak pevně obalte alobalem, na koncích stáhněte a takto upravenou roládu zvolna vařte ve vývaru z kostí. 
Mezitím na oleji opékejte drobně nakrájenou cibuli tak dlouho, až zezlátne. Zalijte ji trochou vývaru a zvolna duste, aby se téměř rozvařila. Nakonec do ní přidejte syrové máslo. Zhruba po hodině bude roláda vařená. Ve studené vodě ji krátce ochlaďte, vybalte z fólie a krájejte na stejnoměrné plátky. 
Podávejte ji s cibulovou omáčkou, opečenými bramborami a další zeleninou.