Smažené dary moře

Pro 4 osoby: příprava 30 minut 

Suroviny: 
600 g směsi darů moře, 2 bílky, 100 ml bílého vína, 30 g škrobu, 50 g hladké mouky, sůl, kurkuma a paprika, grilovací koření, olej na smažení, citron 

Postup: 
„Fritto misto“, tak se pojmenovávají pokrmy anebo jen malé chuťovky, kdy je patřičná surovina usmažená v chutném obalu, nejčastěji těstíčku. Velmi často se tak upravují právě dary moře. Vyloupané mušle, malé krevetky, proužky nebo kroužky kalamárů, malé chobotničky a další dary moře v našich krajích nejsnáze koupíte mražené. Nechte je proto rozmrazit velmi zvolna, nejlépe do druhého dne v lednici. 
Bílky (mohou to být i celá vejce) vyšlehejte s moukou, bramborovým nebo kukuřičným škrobem, vínem a solí. Trochu papriky a kurkumy dá těstíčku nazlátlou barvu a také chuť. 
Dary moře lehce okořeňte grilovacím kořením a potom je vložte do těstíčka. To by mělo na povrchu kousků ulpívat a jen pomalu stékat. 
Krevetky a další kousky smažte ve vyšší vrstvě oleje zvolna, ale ne příliš dlouho, aby těstíčko bylo křupavé a dary moře křehké a šťavnaté. Podávejte s řezy citronu.