Sýrové kuřecí řízky

Pro 4 osoby:příprava 30 minut 

Suroviny: 
400 g kuřecího masa (prsní či stehenní svalovina), 200 g polotvrdého sýru (provolone, gouda, cihla), 120 ml mléka nebo smetany, 30 g bramborového škrobu, sůl, muškátový květ, petrželová nať, strouhanka na obalení, olej na smažení

Postup: 
Kuřecí variace našeho sekaného řízku se sýrem je chutným řešením otázky, co nám co nejrychleji připravit k jídlu.
 Kuřecí maso bez kostí a kůže semelte a promíchejte s mlékem, škrobem, nastrouhaným sýrem, solí, muškátovým květem a posekanou natí z petržele. Ze směsi namočenou rukou tvořte stejnoměrné kuličky a ty ve strouhance roztlačte na oválné nebo kulaté řízky. 
Smažte je v mírně rozpáleném oleji do zlatova. Podávejte s dušenou zeleninou, například cuketovým zelím, nebo na salátu s opečeným pečivem. Samozřejmě, že vám budou chutnat i s tradiční bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.