Těstovinový salát Miláno

Pro 6 osob: příprava 60 minut 
 
Suroviny: 
350 g suchých těstovin, 250 g drcených rajčat, 80 g nakládaných oliv, 170 g řapíkatého celeru, svazek jarní cibule, 70 g sušených rajčat bez oleje, 40 g nakládaných kapar, 60 g parmazánu, lístky rukoly, polníčku, špenátu a podobně, sůl, balsamikový ocet, pepř, cukr, panenský olivový olej, citronová šťáva 

Postup: 
Je nemálo způsobů, jak chutně připravit vydatný salát z předem uvařených těstovin. Zkuste jako základ pro ochucení použít drcená rajčata. 
Těstoviny vařte ve výrazně osolené vodě doměkka. Uvařené sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Poté je dostatečně pokapejte citronovou šťávou a trochu osolte. 
Řapíkatý celer nakrájejte na drobné plátky či kousky a spařte je vroucí vodou z těstovin. Po dvou minutách celer přelijte studenou vodou. Cibuli nakrájejte na drobné kousky, vložte ji do oleje se špetkou soli a důkladně ji v oleji prošlehejte, aby pustila šťávu. Pak přidejte drcená rajčata, balsamikový ocet, případně trochu cukru a soli. Tuto ochucovací směs doplňte posekanými olivami, sušenými rajčaty a zchlazeným spařeným celerem. Nakonec přidejte kapary a rukolu a směs teprve před podáváním promíchejte s těstovinami. Podávaný salát postrouhejte parmazánem.